Taigi, per sias iseigines pagaliau padariau tai, ka seniai norejau padaryt perskaicius ivadinius strapsnius vynogide. Todel kai tik pamaciau naujai atrastoj pardoj teisinga vyno pasirinkima (teisingas man siuo atveju nemaisytu vynuogiu vynai ir pigiai, ale ~2eu), tai ir griebiau atskiru vynuogiu rusiu vynus. Stai cia yra tie vynai, kuriuos teko paragaut:
Sauvignon Blanc, Carbernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Gamay
Trumpai uzfiksuosiu ispudzius apie kiekviena (is kaires i desine):
- Sauvignon Blanc. Baltas. Tikejausi sauso, bet is tikro jis rugstus ir maziausias sausas is vysu situ vynu. Su zuvim turetu but super.
- Cabernet Sauvignon. Raudonas, maisytos 2 vynuoges. Sausiausias is visu, bet sodrus skonis.
- Merlot. Raudonas. Labai sodrus skonis, bet jo sausumas mane visgi atstumia. Su mesa turetu but pats tas.
- Syrah. Raudonas. Sodrus ir praktiskai nesausas, lengvai geriasi su ivairiais produktais.
- Gamay. Raudonas. Gaivus, panasus i stalo vyna.
Pastabele: Vynai rusuojami ne tik pagal vynuogiu rusys, bet ir pagal kilmes krasta, pvz. Côtes du Rhône, Côte de Provence ir t.t..
No comments:
Post a Comment