Tuesday, December 11, 2007

Mano pirmas Webinar'as

Stai cia jis guli. Pries kazkiek laiko teko susipazinti su webinar'o terminu pas kolega J. Salna puslapyje. Pamastai, kad funny toks terminas ir pamirsti. Na bet gavau gi pries pora savaiciu pakvietima ir paciai sudalyvauti, ir dar mane dominancia tema! Kur gi geriau sumastysi :) Jamam!

Siaip Webinar'o esme, kad per ineta ziuri i vaizda, dazniausiai slaidai, kartais ir ka idomesnio parodo, o per telefona gauni garsa ir gali taip dalyvaut. Simple! Smaigiausia dalis, jog pilnas pavadinimas Web seminaras. Naujoviskai skamba, kaip koks Web 2.0 buzzword'as :)

Taigi, ivyko jis 18val mano laiku, o jau po pietu pradejau jaudintis. Sedziu ir mastau: aha, reikes skambinti i USA numeri... kaip ateis saskaita uz telefona, tai ir gausiu malku darbe. Tai nuejau aiskintis kaip cia dabar, manes aisku nesuprato ka as veiksiu :) Na bet pamaste matyt, kad kazka svarbaus veiksiu, tai sake OK, skambink i USA be problemu. Tik pora emailu parasyk valdziai - no problem :) Atejo ilgai lauktos 6ios valandos, jungiuosi per browseriu prie seminaro, o ten man sako: "suvesk numeri - paskambinsim tau!" O cia tai as apsidziaugiau chaliava :) Na bet chaliava yra chaliava, po 10min nutruko rysys webinaro snekovui. Tada jau teko skambint, ir net dar 2 kartus, nes rysys luzinejo. Galiausiai pakeite webinaro numerius ir tada jau skandziai pratese monologa :) Bet kaip visgi cool! Kaip pagalvoji kokie privalumai vaziuot niekur nereikia ir moket nereikia, skaityt irgi nereikia :) Ir nauda aisku tokia, kad tie Open Source softo kurejai, jie dokumentacijos ne visalaik daug pateikia, tipo pats issiaiskink daugiau. Tai aisku irgi pliusas iskarto webinarui, gauni info is paciu kureju. Jo, cool viskas! :)

No comments: