Friday, May 16, 2008

Toliau tesiu foto mokslus

Taigi, pagaliau baigiu atsigaut bet esminiu paskutinio menesiu ivykiu (keliones i US, jet lag'o, diplominio). Vakar pasiziurejau, kad per kelione i US sugebejau prischiolkint ~3000 fotkiu. Matomai sunkiai ir daug dirbau vietoj to, kad ilsetis :) O dar turint omeny, kad apie 5-ias dienas is 14-os nedariau jokiu kadru. Beliko sunkus darbas - jas atrinkti ir apdoroti. Cia tas pats kaip rinkti grybus, o poto juos ruosti maistui. Juodas tai darbas yra. Todel pasibaigus visokiausiems ivykiams, kurie sukele tam tikra malonu stresa, dabar prisisiunciau visokiausios mokymosi medziagos kaip gi tas nuotraukos apdorot. Nes dabar tai zinau gal 5 funkcijas, kuriom visalaik apsieidavau.

Siaip tai turiu net nuoroda i labai gera medziaga is lynda.com uzmest. Ja perziuret tereikia 3,5val rodos ir ji tinka tiek naujokams su muilinem, ties siek tiek labiau patyrusiems tipo manes. Dalis yra internete, o kita dali galima torrentuose rasti. Kas labiausiai patiko, tai super praktiniai patarimai is gyvenimo kaip tarkim paslepti fotika nuo vandens lashu - o gi naudot vienkartines kepuraites dushui! Awesome simple idea :)

O dar, o dar, siuo metu namie pas save turiu 3 skirtingus fotkus (ne mobiliakuose aisku):

  • Pentax K10D
  • Canon G9
  • Canon SX100 IS
As viliuosi, kad prisiruosiu pasidaryt testus su jais. G9 tai ispudingas, kokybe stulbinanti is jo pareina :) Bei kaina viliojanti jo... Na bet jis nera mano :) Laikinai ji turiu, kol saugiau nugabensiu i LT.

Ir dar viena minti turejau, poto supratau kad kvailoka. Cia vis nugirstu kaip zmones nueina i foto kursus. Aisku pasidaviau bandos instinktui, bet nusprendziau pragooglint. Ir aciu Dievui supratau, kad as nesu ju potenciali kliente apart gal sito vaikino, Remigijaus Zolubo. As nenoriu pareiksti, kad pasidariau extremely skilled, bet tarkim per pastaraji menesi daug kas susideliojo i savo vietas foto pritaikymo prasme mano galvoj. Matomai tu 9-iu darbo dienu su fotiku darbo vaisiai :))

2 comments:

Anonymous said...

galetum i kokia picasa ar fotki.com sumest bent dali.. (:
(tai kada tu ten pas mus atvaziuoji?)

Liolik said...

galeciau :) bet jie man nepatinka. reikes dar karta alternatyvas perziuret.

Atvaziuoju geguzes 25-a :) seniausiai turiu bilieta