Saturday, September 20, 2008

Amsterdamas

Vakar vakare apturejau garbe susipazinti su izymiuoju Amsterdamu. Apturejau ir ispudziu, pvz einant gatve jei ir uzuodi duma (kuri siaip daznai uzuodi palyginus), tai tikrai ne cigareciu. Dar pasirodo zoles ir grybu legalizavimas pasireiskia parduotuvytese pavadinimu Coffeeshop - neitarciau net.. Ir aisku, raudonuju zibintu kvartalas su darbininkem stovinciom tiesiai pries baznycia - yra kazkas awesome.


O siaip zmones vaziuoja i miesto pub'us pagert su dviraciais, priparkuoja masyviai salia tu pub'u, geria kazkodel lauke, nors jame tikrai ne karsta, ir kitaip linksminasi :) Po Briuselio aisku viskas kitom spalvom pasidengia. Galima isvest butu tokia formule: gyveni Briuseli, tusinies Amsterdame :) Ne tai kad Briuseli nepasitusinti, bet visgi Amsterdame viskas kur kas gyvibingiau siuo klausimu.

P.S. Vis galvoju kaip cia bus su pshekais. Ju dar cia nemaciau, bet buvau dar Briuselio metro sutikus moteriske su dviem vaikais... Sitie tai nekalti avinieliai, kadangi iskrendant dar is Nicos teko uzsiraut besi-checkin-inant ant psheku jaunos sheimyneles, kurie apie 30min uzlaike visa eile zmoniu.

Update: Taigi - pshekai ir cia veisiasi. Sedziu as sau ant suoliuko ramiai, dziaugiuos geru oru ir pan, ateina mergina ir atsiseda salia. Pasedejus, nusprendzia paskambint kazkam ir... pavaro pshekishkai! OMG... as ka medum patepta ar ka...

2 comments:

Anonymous said...

je je je, amsterdam woohoo! ((:
dviraciu kiekiai tai tikrai ispudingi ten. kaip ir ju vazinejimo greiciai bei kito transporto srautai - visiskai crazy miestas. beje yra tiesioginis skrydis is Amsterdamo i Linkopinga, jeigu ka, kchem kchem [:

Liolik said...

:) aham, zmoniu kiekiai kazkokie neproporcingi miesto didziui. Bandos alkanu turistu ganosi gatvese, per kurias poto praeit neeina... crazy, crazy