Thursday, September 18, 2008

Briuselis

Labai buitini pavadinima ikaliau :) Ir postas sis labai buitinis. Esu Briuseli ir ka tik grizau po pasivaiksciojimo po ji, trukusio vos ne 6 valandas. Aisku su sustojimais atsigert alaus ar pavalgyt :) Siaip miestukas toks failas, jaukus, primena labai Vilniu, kuris kokius 3 kartus didesnis. Orai irgi Vilnietiski tokie, apsiniauke, kartais pragiedruliai, kaip priklauso. 11-16 laipsniu, kaip visalaik tokiu metu laiku :) Lapu pilna jau ant keliu. Ruduo... zodziu, salstu as cia, baisu. Nosis bega, kojom salta, laukiu kol i siltus krastus grisiu.

Dar teko nosi ikist i Haaga porai valandu (kitos valandos buvo praleistos ofise arba kelioneje). Tai ispudziai tokie, kad vairuot jei tektu - nzn kaip gautus, dviraciai ant kiekvieno kampo, kiekvienam veidrodi. Eini gatve ir neapsiziurejes ant dviraciu uzsirauni pastoviai. Bet uztad kaip juokingai atrodo zmoniu veido israiskos vairuojanciu dviracius - tiesiog kaifas! Sedau i kavine lauke alaus gert ir tiesiog spoksot - fantastique! Prisidaziusios moteriskes ant dviraciu, mergos rasancios sms'us, senukes bei senukai, diplomatai su kostiumu ir dideliu portfeliu pilnu popieriu. Zodziu ivairove didziule! O dar... kokia anglu kalba maloni... po prancuzu tai kaip anglijoj jauciuos :) Aisku, orai velgi nedziugina, ir dviraciai blasko, Briuseli ramiau kazkaip. Aini sau ramiai senamiescio gatve ir bastais taip... :)

P.S. Dar prisiminiau.. teko ir vel uzsirauti ant psheku pacioj netikeciausioj vietoj. Radau Haagoj jau vieta kur alaus atsigert, stoviu ziuriu, o cia pshekai kazka pshekina viduri kelio kur tramvaju vaziuoja ir dviraciu banda! Na susinervinau neistveriau... kiek gi galima, kiekvienoj kelionei ant ju uzsiraut!

2 comments:

Anonymous said...

u nih tam gnezdo, kaip sakoma ((: o kodel tu briuselyje?

žinok važiuojant dviračiu kaifuojanti veido israiska kazkaip naturaliai susikuria (:

Liolik said...

Prajuokinai Shiny :D Kazkaip kitur zmones ant dviraciu taip nekaifuoja, tai ir nustebau.

O Briuseli del darbo, iseigines dabar Amsterdame leidziu :) Jau baisu nuo dviraciu kiekiu...