Monday, January 7, 2008

Grizimas namo

Tai va, 2.7 t. km iveikti ir miego doze jau padaryta. Grizus aplanke daug idomiu minciu, visa diena galvojau kad reikia viska uzsirasyt bloge :) atejo tas laikas ir aisku dabar viskas pabegs is galvos. Bandau sudeliot mintis.

1. Per Lenkija kiek vaziuoji, tiek ja prakeiki. Ar kas nors zino kita sali, kur tokia tragiska padetis keliuose? Sienoje su Vokietija 5 ryto didziausias kamstis, prastoveta vietoje buvo arti valandos. Kodel taip ir nepaaiskejo. O tai atgal vaziuojant vel ta pati istorija: kuo arciau sienos, tuo leciau vaziuoji. Ten bent maciau, kad chebra pshekishko benzo norejo uzsipilt :) tai eile apie 300m... as tai pries 90km iki sienos ta padariau :D

2. Italija irgi idomi salis. Mazo to, kad greitkeliu kainos beprotiskos, tai dar ir kamsciai juose! Idomiausia, kad nustoja vaziuot visiskai, po keliu minuciu vel vaziuoja... kodel? Nemaciau jokiu objektyviu priezasciu sustot 6 kartus 40km atstume. Permasciau kelis i galva atejusius variantus: gal avarija (bet ne 6-ios juk), gal kas daug zmoniu isvaziuot nori arba ivaziuot (bet tai antra eile nesiblokuotu juk), gal koks negerietis stabdo eisma ir ka nors tikrina kas 5km (nieko itartino nemaciau). Zodziu, matyt kulturine paslaptis.

3. O dar, dar italai tikrai siek tiek kitaip vairuoja :) Jie greitkely privaziuoja prie tavo masinos uzpakalio ir bando tokiu budu tave prispaust, kas veikia moraliskai be abejo. Kas ziauriausia, jie vaziuoja tokiais greiciais, kad net as, Speeder Liolik, negaliu grizus is Lietuvos krastu prilaikyt tempa... Ypac pasijaucia keliuose salia Genovos, kur jie nebetiesus, o italai vistiek vaziuoja paspaude gaza iki dugno.

4. Supratau viena dalyka beprisimindama sena savo Tatruose isvedziota teorija. Sena teorija buvo grindziama matematika, o tiksliau isvestinem.
"Yra trys zodziai: fignia, tufta, fuflo. Kada koks vartojimas yra surasyta atitinkama tvarka pagal stipruma. Matematiska gi priklausomybe yra tokia, kad 'fignia' yra normali forma, 'tufta' yra isvestine nuo 'fignia', o 'fuflo' yra dviguba isvestine nuo 'fignia'."
fignia = fignia
tufta = (fignia) '
fuflo = (fignia) ' '
Isvada tokia: Tatrai ir ju takeliui yra labai sveika norint vystyti kuribinguma :)
O naujas dalykas, kuri supratau bevazinejant po 2.7 t. km atstumus Europoje, tai kad vaziuojant lietuviskais keliais, vokiskais irgi, tai yra kaip blondines smegenys - ten yra tiesiosios, gali beveik miegodamas vaziuot. O vat vaziuojant makaronschiku keliais (pastebiu - greitkeliams tas irgi galioja), tai jie atitinka intelektualaus zmogaus smegenys - vien vingiai, ir dar tokie, kad tik laikykis uz vairo arba spausk stabdi, kol koks makaronschikas tau neikale i shikna. Mintis atejo kai greitkelio posukiai pradejo virsyti 160 laipsniu (cia prie Genovos jau) ir ivaziavus ir pazistamus kelius prie namu. Tai iseina, kad ir prancuzams tas pats galioja :) Proto bokstai mat...

5. Dar siandien per pietus atejo biznio plano mintis Lietuvoje. Atejo ji is gyvenimo Prancuzijoje :) Matyt visgi cia aplinka palankesne geroms idejoms gimti. Atejo ji kai pamaciau pomidorus pardoj :) Pasitaiko...

6. Prie paskutinio punkto - pagyvenus Europoj kazkaip geriau pradejau suprast nekilnojamojo turto vertes tendencijas. Tuo pat metu ir n. t. kainas, ir statybu kainas. Gal del to, kad pamasciat ka daryciau jei tureciau 1 mln. LT - pirksciau nekilnojamaji turta, juk jis tiek kainuoja (turiu omeny geras). Kadangi as suzinojau, kad uz tokia suma Rivieroje galima nusipirkti vila toliau nuo kranto, tai man pasirode patraukliau uz kotedziuka Vilniaus priemestyje pavadinimu Bendoreliai su 3m zolynu aplinkui kotedza. Is tikro mane tai sukrete, jis man patiko ir siaip kotedzus megstu, bet jis juk ne prie juros...

6. Seniai norejau pasidalinti (jau 2.5 sav) ir patvirtinti fakta, kad kelias Nica-Genova yra tas, kur vaziuojant juo buna "och" ir "ach" :) Ir dar pilve toks keistai-malonus jausmas buna, panasus gal kazkuom i orgazma :)

7. O dar begrybaujant po Genova, nes per klaida i pati miesta nuvaziavau, teko ji pervaziuot. Kelias toks: tunelis, isvaziavimas is tunelio ir uz 50m vel tunelis. Per ta pliseli pasimato miesto sviesos. Taip 3 tuneliai. Isvaziuoji galiausiai ir patenki i didziuli sleni, kur atsiduri ant labai auksto ir didziulio tilto. Pervaziuoji ji ir vel tuneliai tesiasi. Prie viso sito paveikslo dar pridekite vingius "splosh i riadom" ir dar makaronschikus shiknoj. Streso nepridekit, isivaizduokit, kad tiesiog vakare po ilgos darbo dienos zaidziat "Need For Speed"o 10-a dali. Patinka? :)

8. Ir siaip smagu istrukti is -15C aplinkos ir patekti i +15C :)

Bon Soir!

4 comments:

Anonymous said...

tik nesakyk, kad viena pati visa kelia ir vairavai?!

Liolik said...

brrr... na as dar nesavizude ir gyvent noriu :) turejau su kuom baranka pasidalint

Anonymous said...

sveikinu sekmingai gryzus 'namo'! ((: pastebejimai superiniai beje

Liolik said...

Aha :) prorvalo tak prorvalo!

Ir tave sveikinu su tuo paciu ;)