Sunday, October 21, 2007

Bulviu sezono atidarymas

Jo, pagaliau ir cia bulviu kainos krito iki sezoniniu kainu, tai uzsitarinau bulvem. O kadangi esu atvykus is bulvininku salies, tai be abejo keptos bulves - pirmu numeriu!

Gaila, kad jos nesuteike tiek dziaugsmo, kiek gimtojoje Lietuvoje... nera to keptu bulviu aromato, kazkoks jis visai vos jauciamas. Bet vistiek skanu ;) O dabar nusprendziau ir bulviu kose paragaut - deja cia visai teko nusivilti. Jokio skonio, o tik jauciasi burnoje, kad bulves. O dar prisimeni, jog prancuzai yra juk uzkieteje ukininkai. Jie uz maisto kokybe ir pan. subsiduojami valstybes (ar EU?). Bet ne, bulves cia ne tos... Uztad tartar'as pas juos parduotuveje net yra :)

6 comments:

Anonymous said...

matyt genetishkai modifikuotos (: arba siaip kita rushis. kazkur girdejau kad pvz is svedisku bulviu neimanoma padaryt cepelinu.. tai ko jau is prancuzu noret ((:
anyway, respekts uz pastangas

Liolik said...

Jei genetiskai modifikuotos, tai tada neteisingai modifikuotos :) bent as likau nepatenkinta. O del cepelinu gera mintis, kita karta bandysiu cepelinus arba bulvinius blynus, kai tik tarka susishaudysiu :)

Anonymous said...

beje man atrodo labiau tinka miltines bulves tokiam dalykui (jose daugiau krakmolo or smth) (: kaip ir bulviu koshei - bloga gaunasi is svieziu bulviu kiek zinau.. gal dar ir tai turejo itakos?

Liolik said...

Gal ir per jaunos jos :) kad kitu cia dar nemaciau. Aplamai bulves idomios - jos parduodamos taip isplautos, kad gali nors iskarto i keptuve ar puoda mest neskutes... Anyway, miltiniu bulviu cia dar neatskirciau, jei jos ir yra :)

Anonymous said...

as irgi atvaziavus i FR nusivyliau bulvem - jos kazkokios vandeningos. bet siaip ar taip bulvu kose visai nieko gaunas:) gal bandei cepelinus gamint? draugai vis klausia, kada gaminsiu tuos "kukulius su mesa", o as vis randu pasiteisinima, kad cia labai sunkus maistas ir daugeliui uzsienieciu nepatiks:) o is tikruju, tai bijau kad is tokiu bulviu visiska kose gausis:)

Liolik said...

che che :) nebandziau, neturiu tarkos ir $ jai :) o del ju gamybos jei bijai, tai krakmolo ji juo arba ant ju uzdek ir liks jie sveiki :)